Info@meerstadt-zc.nl Klantenservice: 088 - 77 50 100

Over ons

Meerstadt Zorgcentrum is een moderne zorginstelling die zich toespitst op de liefdevolle steun van kwetsbaren in hun vertrouwde omgeving. Ons prachtige land is goedwillend opgezet als verzorgingsstaat waar jong en oud het recht verdient op een luchthartig leven. Waar het echter de bedoeling is dat men zich in zo'n zorgconstruct over elkaar ontfermt, is de realiteit soms een barre afspiegeling van het idee. Om deze reden beantwoorden zorgprofessionals van Meerstadt dagelijks de hamvraag: Welke verzorging wens je je familie toe?

Zo starten zij een nieuwe dag en bieden zij iedereen die het geluk heeft hun pad te kruizen onaflatend het beste wat er te bieden valt: toegewijde kwaliteitszorg. Bij Meerstadt heeft elk 'nummertje' een gezicht en elke handdruk een hart. Kijken we samen het probleem aan, want niemand staat alleen. Samen zijn wij de vormgevers van het leven!

Missie

Nederland is het land van de toesnellende staatszorg. Een land dat zich plichtsgetrouw en genereus inzet om een zorgeloos heden en toekomst te realiseren voor iedereen. Het Meerstadt Zorgcentrum voelt de roeping zich tot een onmisbare partner te maken in dit proces. Zorg moet namelijk vanzelfsprekend zijn, vinden wij. Net zo vanzelfsprekend als een drankje bij de maaltijd en een dansje op muziek. Dat is het MZC. Natuurlijke en gedegen zorg, waar je recht op hebt.

Maar wat is nu precies gedegen zorg? Hoewel gedegen zorg niet overal vanzelfsprekend is, is dat bij ons wel het geval. De bijzonderheid die goede zorg separeert van doorsneezorg zit hem in de manier waarop deze verleend wordt. Hoe meer er gehandeld wordt vanuit het hart, des te meer het lichaam in staat is te geven. Het MZC heeft het daarom tot zijn missie gemaakt om ‘zorg vanuit het hart’ de nieuwe leefcultuur te maken. Vanuit dit concept is het vanzelfsprekend dat een term als ‘kwaliteit’ de boventoon gaat voeren binnen een zorgcentrum. Hoe? Met een simpel ezelsbruggetje helpen wij onze medewerkers te internaliseren wat ons bekende klavervier-symbool behelst:

Kwaliteit (In alle bedrijfslagen te vinden, in de vorm van preventie, transparantie en inspectie).
Leven lang leren (MZC biedt verzorgers en cliënten een scala aan ontwikkelingsmogelijkheden)
Affectie (Oprechte interesse en aandacht voor elk individu)
V-E-R-bondenheid (Lotgenoten komen onder elkaar en krijgen de mogelijkheid een band op te bouwen)

Dit is de gouden MZC-tactiek die ervoor zorgt dat alle cliënten aan ons adres een mazzeltje in de zorg beleven. Daar waar gedegen zorg simpelweg vanzelfsprekend is.

Visie Meerstadt Zorgcentrum

Een zorgcentrum waar mensen met uiteenlopende behoeftes terecht kunnen voor steun waar zij recht op hebben. Het lijkt zoiets simpels, maar desondanks stromen er vandaag de dag allerlei klachten binnen over dergelijke instanties. Niet iedereen krijgt werkelijk het aantal zorguren waar zij recht op hebben en zorg komt te laat of onvolledig. Daarnaast wordt er een grote groep mensen geregeld over het hoofd gezien. Anderen zien weer vanwege allerlei regeltjes door de bomen het bos niet meer, wanneer zij zelfstandig hun probleem op willen lossen. Een ernstige zaak, maar deze tekortkomingen in de zorgsector maken plaats voor een nieuwe generatie zorginstellingen van hoog niveau.

Een zorgverlener moet niet alleen willen helpen, maar moet ook bereid zijn dat éxtra beetje van zichzelf te geven. Op deze wijze heeft Meerstadt dan ook zijn start gemaakt en is het vastberaden zich tot dé nieuwe generatie zorginstelling om te dopen. Op basis van liefdevolle vrijwilligers, gezamenlijke ideeën van hulpverlener en cliënt, inzet van de eigen spaarpot, maar ook door middel van een ijzersterk doorzettingsvermogen en een bijzondere mate van sympathie. Cruciaal, want wie naar beter streeft… geeft méér!

Wegens de flink toenemende vergrijzingssituatie in Nederland en de passievolle inzet van Meerstadt, ligt het binnen de verwachtingen dat het zorgcentrum de komende 5 jaar een enorme groei doormaakt. Het streven is om op den duur tot de top 3 zorgverleners in Nederland te behoren, waarbij kwaliteit de boventoon voert. Nét dat extra zetje, nét wat extra aandacht, Nét iets meer. Deze aanvankelijk kleine extra’s in elke laag van de bedrijfsvoering, creëren gezamenlijk een onmiskenbaar en uitzonderlijk eindresultaat.