Info@meerstadt-zc.nl Klantenservice: 088 - 77 50 100

Extra service

Diensten Meerstadt Zorgcentrum

Wij zijn dé zorgaanbieder in regio Rotterdam, en bieden ondersteuning in de breedste zin van het woord. Van persoonlijke begeleiding bij mensen met een psychische beperking tot thuiszorg van ouderen die nog lang van het leven willen genieten. Samen gaan wij op zoek naar het zorgpakket dat het beste aansluit bij uw wensen en behoeftes, want dat is waar Meerstadt Zorgcentrum voor staat: persoonlijke zorg dat met aandacht wordt gegeven.

Thuiszorg

Als u ouder wordt of te maken krijgt met een lichamelijke beperking, merkt u dat de dagelijkse bezigheden niet meer vanzelf gaan. Dat is vervelend, maar gelukkig is er een oplossing. Onze verpleegkundigen en verzorgers kunnen bij u langskomen om u te wassen, aan- en uit te kleden en hulp te geven bij het eten en drinken en het innemen van medicatie. Ook kunnen wij u helpen met het verzorgen van wonden en het toedienen van zuurstof. Wij doen alles voor een waardevol leven en helpen u graag uw zelfstandigheid te vergroten.

Dagbesteding

Iedereen wil een nuttige bijdragen leveren aan de maatschappij, ook als dat op een normale werkplek (tijdelijk) niet gaat. Wij kijken graag naar uw kwaliteiten en wensen en begeleiden u naar een werkplek waar u in uw eigen tempo aan de slag kunt. Onze dagbesteding is gezellig, leerzaam én nuttig. Dus steekt u graag uw handen uit de mouwen? Wij staan voor u klaar.

Persoonlijke begeleiding

Wij zijn van mening dat iedereen unieke kwaliteiten heeft, ongeacht leeftijd, geslacht, beperking of culturele achtergrond. Alleen sommige mensen hebben nét even een beetje extra ondersteuning nodig om tot bloei te komen. Met onze persoonlijke begeleiding willen wij mensen psychisch ondersteunen, zodat ze weer in zichzelf gaan geloven en weer op hun eigen vaardigheden durven te vertrouwen.

Palliatieve zorg

De laatste levensfase is voor veel mensen een zware tijd. Wij staan u graag bij in deze periode. Dat doen wij door aandacht te besteden aan uw geestelijke en lichamelijke welbevinden. Met persoonlijke aandacht en tijd willen wij u zo goed mogelijk helpen in uw laatste levensfase.

Hulp in de huishouding

Soms kunt u wel wat extra hulp gebruiken, bijvoorbeeld bij de huishouding. Dit kan nodig zijn als u slecht ter been bent, een dagje ouder bent geworden, chronisch ziek bent of te maken heeft met een lichamelijke beperking. Onze medewerkers kunnen uw huishoudelijke taken van u overnemen.

Mantelzorgondersteuning

Mantelzorgers doen prachtig werk. Ze zetten zich met alle liefde voor 100% in om u te verzorgen. Maar doordat deze mantelzorgers naast hun zorgtaken ook een baan hebben, moeten ze oppassen voor overbelasting. Daarom staan wij deze mensen bij op allerlei terreinen. Wij geven informatie, advies, cursussen en emotionele begeleiding en kunnen desgewenst ook een aantal taken tijdelijk overnemen.

Wilt u gebruik maken van onze zorg? Dan heeft u een indicatie voor een zorgpakket nodig. In onze menu items aan de linkerkant van deze pagina kunt u meer lezen over de verschillende zorgpakketten.