Info@meerstadt-zc.nl Klantenservice: 088 - 77 50 100

Palliatieve zorg

Palliatieve zorg

Er kunnen veel vragen opkomen wanneer u hoort dat uzelf of een naaste niet meer beter wordt. Deze emotionele tijd hoeft u niet alleen door te maken. Een palliatief verpleegkundige biedt u een luisterend oor en kan u helpen bij het ordenen van praktische zaken, het beantwoorden van uw vragen en verlichting van uw situatie.

Palliatieve zorg omvat bijvoorbeeld:

  • Psychologische zorg
  • Bevorderen van lichamelijk comfort
  • Steun bij het aanvaardingsproces, ook voor de partner
  • Regelen van materiële zaken: ziekteverzekering, verblijfskosten ziekenhuis voor familie etc.
  • Eventueel existentiële zorg: ondersteuning met religieuze of morele inslag
  • Vragen beantwoorden over symptomen, thuiszorg mogelijkheden, hulpmiddelen etc.

 

Indicatie aanvragen

Indien u een indicatie heeft, wordt palliatieve zorg vanuit de basisverzekering betaald, zonder aftrek van het ‘eigen risico’. Deze indicatie kunt u verkrijgen met behulp van een Meerstadt zorgconsulent.

 

Mantelzorgers-break

Het werk van een mantelzorger is al intensief genoeg. Als palliatieve mantelzorger kan daarom een tussenkomst van een vrijwilliger uitkomst bieden bij emotionele druk. Heeft u als mantelzorger andere vragen over hulp tijdens deze moeilijke periode? Kijk op www. Dd

 

Palliatieve zorg aanvragen

Vul voor de aanvraag van palliatieve zorg het online formulier in of bel de klantenservice 088-7750100 voor een afspraak met de verpleegkundige. Deze komt vervolgens kosteloos langs om de wensen te bespreken en de zorgaanvraag te voltooien. Zelf hoeft u niets meer te doen. Ook een verwijsbrief van de huisarts is hiervoor niet nodig.